Sjajan početak: Payet debitovao za Marseillle

Francuska

Sjajan početak: Payet debitovao za Marseillle

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Dimitri Payet debitovao je sinoć za Marseille.

Marseille je u šesnaestini finala Kupa Francuske pobijedio Lyon s 2:1 nakon produžetaka, a Payet je dobio šansu u 94. minuti.

Dugo je trajala saga oko njegovog prelaska iz West Hama u Marseille, ali na kraju je dobio priliku da se vrati kući i čini se da je jedva dočekao da opet zaigra na Veledromeu. Navijači su ga ovacijama dočekali, pa je njegov ulazak u igru bio popraćen žestokim aplauzima.

Pobjedu Marseilleu donio je Doria golom u 109. minuti, a prethodno su Fanni u 24. za domae i Tolisso u 64. za goste bili strijelci u regularnom dijelu utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Produžeci su presudili i na susretu Chaterurouxa i Lorienta (2:3), Bergerac je s 2:0 pobijedio Lens, Bordeaux je s 2:1 bio bolji od Dijona Strasbourg s 1:0 slavio u gostima kod Le Poire Sur Vilea, dok je Lille s 1:0 bio bolji od Nantesa. Dalje su prošli i Quevilly Rouen i Niort.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi