Sjajan početak sezone: Zukanović zabio Anderlechtu

Počela fudbalska sezona u Belgiji

Sjajan početak sezone: Zukanović zabio Anderlechtu

Utakmicom između Kortrijka i Anderlechta danas je počela nova sezona u fudbalskom prvenstvu Belgije.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Ervin Zukanović fantastično je krenuo u novu sezonu. Već u 22. minuti utakmice protiv najslavnijeg i najtrofejnijeg belgijskog kluba, bh. internacionalac je pogodio mrežu i doveo svoj Kortrijk u prednost od 1:0, što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

Kortrijk je posljednjih pola sata utakmice igrao sa igračem manje, nakon što je isključen golman Van Hout.

Domaći su odolijevali napadima Anderlechta sve do devet minuta prije kraja utakmice, kada je Olivier Deschacht iskoristio asistenciju Gaela Gillera i pogodio mrežu golmana Kortrijka za konačnih 1:1.

Zukanović je na terenu proveo svih 90 minuta utakmice, te je s novim golom i novom odličnom partijom poslao poruku selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću da možda treba računati na ovog defanzivca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti