Sjajna astencija Sušića u remiju Dinama i Hajduka

Veliki hrvatski derbi

Sjajna astencija Sušića u remiju Dinama i Hajduka

Veliki derbi Dinama i Hajduka igran danas u Maksimiru vratio je vjeru u klupski fudbal Hrvatske. 

Konačan rezultat utakmice nakon devedeset minuta glasio je 2:2. Prvu prijetnju zabilježili smo nakon sedam minuta igre kada je nakon prekida zaprijetio naš Avdija Vršajević.

Pet minuta kasnije zatresla se domaća mreža. Sjajnu asistenciju Tina Sušića u pogodak je pretvorio Kouassi.

Četiri minuta kasnije Modri su mogli izjednačiti ali se u situaciji jedan na jedan nije snašao Duje Čop. Novi zicer Dinamo propušta u 18. minutu, ovog puta u prilici je bio Brozović koga je odlično izblokirao Maloča.

Mreža Hajduka ipak se zatresla deset minuta kasnije, Antolić je asistent nakon prekida a strijelac za poravnanje reprezentativac Alžira Hillel Soudani.

U posljednjem minutu prvog dijela Vršajević je servirao zicer za Kouassija koji ne reaguje najbolje na prvoj stativi pa prilika za Hajduk odlazi u nepovrat.

Soudani je bio sam u srcu kaznenog prostora u 52. minutu, ali njegov udarac Kalinić odlično brani, lopta se potom odbija do Čopa, ali i njegov udarac zaustavlja golman Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bio je to nagovještaj onoga što će uslijediti dva minuta kasnije, brojne promašaje ipak su naplatili domaći igrači koji preko Duje Čopa dolaze do zasluženog vodstva.

Hajdukovci se do kraja nisu predavali, prvo je nadomak pogotku naš Haris Bukva u 87. minutu, ali je odlično intervenisao golman Dinama Zelenika, da bi se trud konačno isplatio u prvom minutu sudijske nadoknade kada konačnih 2:2 postavlja Anton Maglica.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.