Sjajna igra FK Željezničar i trijumf protiv NK Čelik u Zenici

Plavi slavili

Sjajna igra FK Željezničar i trijumf protiv NK Čelik u Zenici

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Željezničar je u 4. kolu Premijer lige BiH gostovao na Bilinom polju kod Čelika i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 0:2.

Prepune tribine zeničkog hrama dočekale su Čelik i Željo, a na kraju su bodovi otišli na Grbavicu.

Čelik bolje ulazi u meč i u četvrtoj minuti stvara veliku šansu. Haris Dilaver šutira, Filip Erić maestralno brani i spašava Željezničar.

Željezničar u narednom napadu traži penal nakon što je Ermin Zec pao u kaznenom prostoru, sudija Elvis Mujić se nije oglasio.

Gosti jako dobru šansu propuštaju u 17. minuti. Petar Bojo se našao u kaznenom prostoru, ali iz dobre pozicije loše šutira i Bojan Pavlović lagano brani njegov udarac.

Tri minute kasnije Čelik u novoj šansi. Snažan šut Ševke Okića odlazi tik pored gola, da bi zatim Željo u 26. minuti preko Ermina Zeca pogodio stativu.

Potom se igra malo umirila. Nismo vidjeli gotovo ništa na obje strane, a gosti iz Sarajeva su u finišu prvog dijela ponovo tražili penal nakon što je Isić igrao rukom u kaznenom prostoru.

Međutim, sudija Mujić se nije oglasio ni ovog puta i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željezničar je poveo. Sadiković odlično poslužuje Sulejmana Krpića, a ovaj zabija za 0:1.

Sedam minuta kasnije potpuni haos i prekid utakmice. Krenulo je bakljadom domaćih navijača, a zatim je sa tribina gađan i trener gostiju Amar Osim.

Utakmica se nakon 15-ak minuta nastavila, Vrhovac je uzdrmao prečku odmah po početku, a u 71. minuti gosti stižu do drugog gola. Brza kontra je to bila, Ermin Zec je uposlio Krpića koji po drugi put pogađa za 0:2.

Domaći su protestvovali i smatrali su da je bio prekršaj u ranijoj fazi napada, ali sudija Mujić se nije oglasio.

Do kraja utakmice Željezničar je bez većih problema završio utakmicu. Nije mogao Čelik da stvori šansu i da dođe do gola koji bi ih vratio u meč i na kraju je Željo slavio sa 0:2.

Plavi sa Grbavice su došli do treće pobjede u sezoni i trenutno su lider Premijer lige sa 10 bodova, dok je Čelik doživio prvi poraz u sezoni.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Čelik - Željezničar 0:2 (Krpić 49', 71')

NK Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Leon Filipetto, Okić

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Krpić, Stanić, Alispahić, Bojo, Sadiković, Osmanković, Sipović, A. Zec, E. Zec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Mujica su zeljescari zavrsili..m ovaj odvratni portal suti o ociglednoj pljacki... krenuli su po starom, lopovlukom do titule
57 0
LikCe1945
O kakvom sudjenju vi pricate? Bio faul prije drugog gola i sad cemo se za to uhvatit? A to sto smo divljaci kakvih nema na planeti to nista? Celik igr'o vise, Zeljo igr'o bolje i pametnije Robijasa bilo vise, Manijaci navijali bolje Cestitati gostima na pobjedi i nastaviti dalje. A ova stoka neotesana sto baca baklje i sve ostalo nakon jednog primljenog gola sto su umislili da je Celik Barcelona pa ne smije izgubit' nek se sjete da smo prije dvije godine ostali u ligi jer nas je Borac spasio. Nek se sjete da smo iz 4 kola imali po 1 ili 2 boda. Sad kad sve ide na bolje hoce titulu preko noci. Daj Boze Europu nekim cudom i mi bi bili presretni, a zadovoljni smo i sa prvom polovinom tabele(1.-6.). Realno to nam je osnovni cilj..
3 50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti