Sjajna igra i pobjeda Galatasaraya, asistencija Hajrovića

Turska Super liga

Sjajna igra i pobjeda Galatasaraya, asistencija Hajrovića

Galatasaray je nastavio sa odličnim igrama i rezultatima kako u turskom Kupu, tako i u Super ligi. 

Rezultatom 3:0 Galatasaray je na domaćem terenu porazio Eskisehirspor, a odličnu partiju pružio je naš Izet Hajrović koji je po prvi put meč u Super ligi počeo od prvog minuta.

Već nakon sedam minuta Hajrović je odlično podvalio uza Buraka Yilmaza kojemu nije bilo teško poentirati za vodstvo Galatasaraya. U 32. minutu Wesley Sneijder centrira sa lijeve strane, a najviši u petercu bio je Chedjou koji je pogodio glavom za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Bulut u sudijskoj nadoknadi vremena.

Izet Hajrović je zamijenjen uz velike ovacije u 69. minutu, a zamijenio ga je Colak. Galatasaray je trenutno drugi na tabeli sa 40 bodova, četiri manje od lidera Fenerbahcea.

Turska Super liga:

Galatasaray - Eskisehirspor 2:0 (Yilmaz 7., Chedjou 32.)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.