Sjajna Kalušić nedovoljna Triglavu u finalu protiv Celja

Briljirala naša internacionalka

Sjajna Kalušić nedovoljna Triglavu u finalu protiv Celja

S. Mlaćo

U finalu kupa Slovenije za košarkašice snage su jučer odmjerili Celje i Triglav, a Celje je slavilo rezultatom 61:53. 

Nakon prve četvrtine Celje je imalo prednost 24:11, te do samog kraja znalački čuvalo stečenu prednost. Domaće se na kratko vraćaju u četvrtoj četvrtini koju dobijaju rezultatom 23:13. 

Ipak, na kraju zaslužena pobjeda Celja 61:53 i osvojen trofej kupa, a u redovima poražene momčadi briljirala je reprezentativka BiH i nekadašnja članica Čelika Aida Kalušić koja je upisala 24 poena uz šest skokova, te bila najefikasnija igračica ovog meča.

Kalušić je tako nastavila seriju sjajnih igara iz utakmice u utakmicu, a bit će i glavni adut svog tima u borbi za prvaka Slovenije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi