Sjajna noć Kraljeva: Petarda u mreži Mallorce

Deveto kolo španske Primere

Sjajna noć Kraljeva: Petarda u mreži Mallorce

Real Madrid je na večerašnjem gostovanju kod ekipe Mallorce slavio sa visokih 0:5 te je upisao vrijedna tri boda pred nastavak sezone.

Susret je počeo odlično za momke sa Santiago Bernabeua. Angel Di Maria je uputio jednu loptu za Gonzala Higuaina, a zahvaljujući lošoj reakciji defanzivca Mallorce, Andersona, ona je i prošla. Argentinac je sa nekih 15-ak metara šutirao i savladao golmana gostiju, Aouatea.

 

Ipak, gosti se nekakon primljeno gola nisu predavali te su zaprijetili preko Nsuea koji je udarcem iskosa zaprijetio golu gostiju, ali je Iker Casillas bio oprezan te je vrhovima prstiju loptu skrenuo u korner.

 

A, onda u 22. minuti novi pogodak za ekipu Josea Mourinha. Ponovo je loše reagovala odbrana Mallorce, a Cristiano Ronaldo je to iskoristio te je iskosa sa desne strane tukao i zatresao mrežu domaćina. 

 

Rezultatom 0:2 je završilo prvo poluvrijeme, a u nastavku su Kraljevi samo potvrdili svoj trijumf.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Nakon mirnih 25 minuta igre u drugom poluvremenu, uslijedila je fantastična akcija izabranika Josea Mourinha koju je svojim drugim golom večeras golom krunisao Gonzalo Higuain, a asistenciju je upisao Cristiano Ronaldo.

Samo tri minute kasnije, akteri su isti, ali su uloge različite. Higuain je asistirao, a Ronaldo nije propustio priliku da i on postigne svoj drugi gol večeras.

Konačnih 0:5 djelo je Callejona u posljednjim trenucima susreta.
 









Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.