Sjajna noć za bh. fudbalere u Ligi prvaka
Foto: EPA

Aničić, Grahovac i Šimunović slave

Sjajna noć za bh. fudbalere u Ligi prvaka

Večerašnje revanš utakmice 3. pretkola Lige prvaka ostat će u veoma lijepoj uspomeni bh. fudbalerima koji su bili na sceni.

Nakon Jasmina i Murisa Mešanovića, Edina Višće, Zorana Kvržića i Ibrahima Šehića, plasman u playoff Lige prvaka izborili su Marin Aničić, Srđan Grahovac i Jozo Šimunović.

Astana je kao gost poražena od Legije rezultatom 1:0, ali se plasirala dalje zahvaljujući pobjedi 3:1 u prvom susretu. Za tim iz Kazahstana je svih 90 minuta odigrao Marin Aničić, dok je Srđan Grahovac u igru ušao u 84. minuti.

Uspješnu noć imao je i Jozo Šimunović, koji je sa svojim Celticom došao do pobjede u Norveškoj nad Rosenborgom. Bilo je 1:0, a jedini gol postigao je Forrest u 69. minuti. Budući reprezentativac BiH je na terenu proveo svih 90 minuta.

Dobar meč odigran je u Holandiji, gdje su Ajax i Nica odigrali 2:2. Ukupni rezultat dvomeča bio je 3:3, ali dalje je prošao francuski tim i to zbog jednog gola više postignutog u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi