Sjajna poruka "majmunima": Na rasističke uvrede odgovorio škaricama
Foto: Screenshot

Fantastičan potez Brazilca u ukrajinskom šampionatu

Sjajna poruka "majmunima": Na rasističke uvrede odgovorio škaricama

Teme:

Rasizam je još uvijek itekako prisutan na stadionima širom Evrope i svijeta, ali je jedan Brazilac našao sjajan način da se izbori sa tom pojavom.

Naime brazilski napadač Iury je u dresu svoje Zorye Luhansk igrao duel protiv Vorskle u okviru ukrajinskog šampionata, a tokom susreta se našao na meti rasističkih uvreda.

Zorya je ovaj susret igrala na svom terenu, ipak malobrojni gostujući navijači su uspjeli pokvariti atmosferu uvredama na račun Iuryja. Naime, oni su tokom susreta oponašali "kretanja" i urlike majmuna ne bi li tako uvrijedili tamnoputog Brazilca.

Međutim, on je našao sjajan način da im odgovori. Iury se "osvetio" navijačima Vorskle tako što je njihovoj ekipi postigao zaista fantastičan gol škaricama.

Nije tu Brazilac stao. Gol je proslavio ispred gostujućih navijača, i sam oponašajući majmuna, da bi svoje slavlje završio slanjem poljubaca simpatizerima Vorskle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije