Sjajna utakmica u Fürthu, Hannover na kraju slavio

Bundesliga, 31. kolo

Sjajna utakmica u Fürthu, Hannover na kraju slavio

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Greuther Fürth i Hannover u sklopu 31. kola njemačke Bundeslige. Gosti su dva puta vodili, ali se zeleno-bijeli preko Nikole Đurđića vraćali, da bi Sergio Pinto u 87. minuti zabio za 3:2 vodstvo i pobjedu Hannovera.

Izvjesno je da se Fürth vraća u "cvajtu" obzirom da je zakovan za dno s 18 osvojenih bodova, no i pored toga su 15-ak hiljada svojih navijača obradovali dobrom i borbenom igrom protiv neugodnog Hannovera, koji je ipak kući otišao sa čitavim plijenom.

 

Nakon pola sata dosadne i uspavane igre, krenulo se nešto otvorenio i gosti u 36. minuti stižu do vodstva. Didier Ya Konan je ubacio sa desne strane, Mohammed Abdellaoue na mjestu i pogađa za slavlje igrača u crvenim dresovima.

 

Do kraja prvog dijela domaćin se vraća. Majstorija srbijanskog reprezentativca Nikole Đurđića,

koji je sjajno lažnjakom izbacio jednog gostujućeg igrača nakon proigravanja s Klausom, zatim je izašao sam pred Rona Zielera i poentirao za 1:1.

 

Novo vodstvo Hannovera uslijedilo je u 71. minuti. Konstantin Rausch je izveo korner, Andre Hoffmann glavom precizan za 1:2. Odgovor Fürtha, odnosno Đurđića, uslijedio je u 83. minuti koji glavom pogađa nakon ubačaja sa lijeve strane. Uspjeli su gosti doći do pobjede u 87. minuti.

 

Mame Diouf je glavom spustio loptu za Sergija Pinta, koji je natrčao i snažnim udarcem donio tri boda svom timu. 

 

Bundesliga, 31. kolo:

Gr. Fürth - Hannover 2:3 (Đurđić 41, 82/ Abdellaoue 36, Hoffmann 71, Pinto 87)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.