Sjajne partije bh. košarkaša
Kenan Bajramović bio je najbolji igrač Kyiva

Fiba Eurochellenge kup 1. kolo

Sjajne partije bh. košarkaša

Veoma uspješno veče imali su bh. košarkaši koji su sa svojim klubovima nastupali u 1. kolu druge faze Fiba Eurochellenge kupa.

U Grupi J Kyiv je kao gost nadigrao EWE Basket Oldenburg, a najbolji pojedinac sa 20 poena i 8 skokova bio je Kenan Bajramović. Odličan na drugoj strani bio je Jasmin Perković, bivši igrač Širokog i Bosne sa 18 ubačaja.

Veliko iznenađenje priredila je kiparska ekipa Proteas EKA AEL koja je u Španiji nadigrala sastav Casajola (64:56). Udio u pobjedi imali su Haris Mujezinović (9 p, 8 sk, 2 as), te Aleksandar Radojević (1 skok).
Konačno, u Grupi L ruski Triumph sa visokih 85:68 apsolvirao je gostovanje kod tima EclipseJet MyGuide. Ernest Bremer za pobjednički sastav postigao je 9 koševa, uz 3 skoka i jednu asistenciju. Prvo ime bio je Ognjen Aškrabić (18).

REZULTATI, 1. kolo
Grupa I

Belgacom Liege - EiffelTowers 81:68, Telekom Baskets - Cholet Basket (srijeda)

Grupa J
Galatasaray Cafe Crown - Virtus Bologna 91:104, EWE Baskets - BC Kyiv 73:86

Grupa K
Ural Great - Lokomotiv Rostov 69:60, Cajasol - Proteas EKA AEL 56:64

Grupa L
EclipseJet MyGuide - BC Triumph 68:85, Dexia - CSK-VVS 101:85.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.