Sjajni Basel nakon jedanesteraca eliminisao Tottenham

Senzacija na St. Jakob Parku

Sjajni Basel nakon jedanesteraca eliminisao Tottenham

A. Haznadarević

Ove sezone sjajni Basel na evopskoj sceni je napravio daleko više nego što je to iko mogao očekivati, a nakon remija iz prvog susreta od 2:2, švicarska momčad je eliminisala veliki Tottenham nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, a rezultat u regularnom toku meča je bio 2:2.

Kako je prvi susret završen remijem uz blagu prednost na strani Basela, Spursi su željeli što je moguće ranije doći do pogotka, a to su i postigli u 23. minutu susreta, kada je Vertonghen poslao jednu sjajnu dubinsku loptu za Dempseyja, a ovaj lijepo matira golmana domaćih.

Samo četiri minuta su trebala Baselu da se vrati u igru, a strijelac je loptu Stellera je znalački iskoristio Mohamed Salah, koji poravnava na 1:1 i Basel dovodi do blage prednosti.

U prvim minutama nastavka, Basel u potpunosti preokreće rezultat, a pogodio je ovoga puta Aleksandar Dragović. 

Ipak, u 82. minutu večeras raspoloženi Dempsey ponovo pogađa mrežu Basela, a ovoga puta mu je asistirao Huddlestone.

U 90. minutu Spursi ostaju sa igračem manje na terenu, nakon što je Vertonghen zaradio izravni crveni karton, a regularni period meča je ubrzo i isteklo, pa je dvoboj nastavljen u produžecima.

Hrabri spursi su se sa deset ljudi sjajno nosili sa Baselom, ali ni jedni niti drugi nisu uspjeli promijeniti rezultat tokom dva produžetka, pa se je pristupilo izvođenju jedanesteraca.

Brzo je Basel došao do vodstva, njihovi igrači su pogađali sa stopostotnim učinkom, dok su na strani Tottenhama Huddlestone i Adebayor  propustili prilike.

Sigurni izvođači za pobjednički tim bili su Schar, Steller, Frei i Diaz, koji je zabio gol za prolazak u veliko polufinale Evropa lige.

Evropa liga, četvrtina finala

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Basel - Tottenham 3:2 (Salah 27, Dragović 49 / Dempsey 23, 82)

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.