Sjajni brazilski veznjak stiže u Napoli
Foto: EPA

Ganso u Napoliju

Sjajni brazilski veznjak stiže u Napoli

Midhat Šljivak

Prema navodima brazilskih medija, brazilski vezni igrač Paulo Henrique Ganso, novi je igrač Napolija.


UOL Esporte navodi kako je dogovor između ekipe Sao Paula, gdje trenutno nastupa sjajni veznjak i ekipe Napolija već postignut, a navodno je i Ganso dogovorio uslove oko ugovora.

Ovaj 24-godišnji veznjak je prethodnih godina bio povezivan s dolaskom u Seriju A. Međutim, iako su se za njega interesovale ekipe Intera i Milana, Ganso je ostao vjeran Sao Paulu.

Ipak, nakon što je otvoreno kritikovao trenera kluba, ovaj veznjak dobiva sve manje prilike za igru, što je već jasan znak da je njegov potpis za Napoli samo pitanje vremena.

Za reprezentaciju Brazila Ganso je odigrao osam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.