Sjajni Gabriel Jesus je ponovo "telefonirao", večeras dva puta, golčina Rodriga

Manchester City uvjerljiv

Sjajni Gabriel Jesus je ponovo "telefonirao", večeras dva puta, golčina Rodriga

E. Škorić

Manchester City je večeras gostovao kod Burnleyja i slavio je s 4:1.

Građani su nedavno remizirali s Newcastleom, pa su se udaljili od titule jer im je Liverpool otišao na +11. Međutim, tim Pepa Guardiole večeras nije dozvolio novo razočarenje.

Aktuelni prvak je na gostovanju kod Burnleyja imao dosta posla, ali očekivano je slavio i nije dozvolio Burnleyju da priredi senzaciju.

Junak pobjede gostiju bio je Gabriel Jesus. Brazilac je postigao sjajan pogodak u 24. minuti, a u nastavku je još jednim lijepim golom ovjerio tri boda svojoj ekipi.

U 69. minuti sjajni Rodrigo je postigao eurogol za City, a do kraja se u strijelce upisao još i Mahrez, koji je nakon solo akcije lijepo pogodio udarcem sa nekih 16-17 metara. Burnley je ubrzo, u 90. minuti, stigao do utješnog gola, a postigao ga je rezervista Brady.

City je uspješno odradio ovaj meč, no sada se nada da Liverpool neće uspjeti da savlada Everton u sutrašnjem gradskom derbiju. Inače, opet će Redsi pobjeći na zaista ogromnih 11 bodova razlike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nešto ranije večeras svoj meč ovog kola odigrali su Crystal Palace i Bournemouth, a domaćin je slavio iako je dobar dio utakmice igrao s igračem manje.

Stoper Sakho je dobio direktan crveni karton još u prvom dijelu nakon oštrog starta, ali je u drugom dijelu Palace golom rezerviste Schluppa došao do bitne pobjede.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi