Sjajni Igropulo nije pomogao Rusiji

Švedska bolja od Rusije

Sjajni Igropulo nije pomogao Rusiji

Adnan Beganović

U drugom susretu 4. kola Grupe 2 Evropskog rukometnog prvenstva Švedska je savladala Rusiju (29:27).

U prvih petnaestak minuta susreta vodila se izjednačena borba, da bi onda Šveđani dodali u brzinu više, te su do odmora uspjeli stvoriti zalihu od sedam golova (20:13). 

U tim momentima činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno, ali Rusi nisu tako mislili. Sjajnom igrom početkom drugog dijela polako smanjuju prednost, a pet minuta prije kraja dolaze i do vodstva (26:25).

Međutim, Šveđanima pripada finiš susreta, te dolaze do pobjede koja ih ostavlja u igri za plasman u polufinale.

Kod Švedske najefikasniji su bili Jakobsson sa sedam, te Petersen i Ekhdal sa po četiri pogotka, dok je Igropulo sa 11 pogodaka bio najučnikovitiji kod Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.