Sjajni juniori Radnika u Hadžićima deklasirali imenjaka iz Bijeljine

Zauzimaju peto mjesto

Sjajni juniori Radnika u Hadžićima deklasirali imenjaka iz Bijeljine

S. Mlaćo

Da u FK Radnik Hadžići imaju sjajan omladinski pogon i nije neka tajna.

U Hadžićima se radi veoma kvalitetno u omladinskim selekcijama, te proizvode igrači za seniorski tim, što je definitivno pravi put.

Juniori Radnika koji igraju u Premijer ligi za vikend su upisali pobjedu nad Radnikom iz Bijeljine sa čak 7:1.

Strijelci za tim iz Hadžića bili su dva puta Nurulah Harbaš, te po jednom Armin Karišik, Adin Brkić, Hamza Martinović, Bilal Hamidović i Gaibija Hukić.

U redovima Radnika svakako vrijedi istaći i Kerima Hujića, dječaka rođenog 2006. godište koji je već standardan među tri godine starijim kolegama.

Radnik je ove sezone savladao i Željezničar na Grbavici sa čak 3:0, ali i aktuelnog prvaka Zvijezde 09 u prvom kolu u Etno selu Stanišići rezultatom 2:0.

Juniori Radnika trenutno su na petom mjestu sa deset osvojenih bodova.

U jučerašnjim utakmicama vrijedi izdvojiti i pobjedu juniora Borca nad Slobodom 2:0, te Zvijezde 09 nad Krupom sa čak 5:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u Simin Hanu bio siguran kod Tuzle City 3:1, dok je Sarajevo sa minimalnih 1:0 savladalo Rudar u Prijedoru.

Lider na tabeli je Zrinjski, a na dnu su Rudar Prijedor, Radnik, Željezničar, Tuzla City...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi