Sjajni Karim Benzema srušio Honduras

Uspješan start Francuza

Sjajni Karim Benzema srušio Honduras

Reprezentacija Francuske uspješno je otvorila ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Trikolori su rezultatom 3:0 porazili slabašni Honduras.

Nakon Benzemine prijetnje u desetom minutu, u 15. se tresao okvir gola Hondurasa. Matuidi je dobro šutirao, ali je pogodio prečku. Prečka se Trikolorima ispriječila i osam minuta kasnije, a ovog puta u prilici se našao Griezmann.

Seriju promašaja dva minuta kasnije nastavio je Benzema. U samom finišu prvog dijela Francuska je povela. U kaznenom prostoru nepropisno je zaustavljen Paul Pogba, a arbitar Sandro Meira Ricci pokazao je na penal. Wilson Palacios protestvovao je kod suca zbog čega mu je ovaj pokazao drugi žuti karton. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Karim Benzema.

Na samom početku drugog dijela na semaforu je stajalo 2:0. Karim Benzema je iskosa šutirao, lopta se odbila od stative do golmana Hondurasa koji ju je skrenuo u gol. Lopta je prešla gol liniju, a pogodak je priznat zahvaljujući video tehnologiji.

U desetom minutu drugog poluvremena u prilici je bio Karim Benzema čiji je udarac dobro odbranio golman Hondurasa Valladares. U 64. minutu Matuidi je ponovo bio nadomak pogotkum ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Dvadeset minuta prije kraja Karim Benzema dolazi do svog drugog pogotka, a ovog puta primjena video tehnologije nije bila potrebna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.