Sjajni Kikanović vodio Monaco do nove pobjede

Postigao 20 poena

Sjajni Kikanović vodio Monaco do nove pobjede

Eldar Ganibegović

Košarkaši Monaca su na krilima bh. centra Elmedina Kikanovića u okviru 8. kola francuskog prvenstva stigli do nove pobjede na gostovanju kod Chalons-Reimsa sa 86:96.

Prva četvrtina je pripala gostima koji su u njoj slavili sa 21:24. U nastavku meča nešto bolja igra domaćina, koja ih je u vratila u utakmicu, pa se na odmor otišlo neriješenim ishodom, 42:42.

Treća četvrtina je odlučila pitanje pobjednika, jer su košarkaši Monaca razbili domaćine i stigli do 14 poena razlike, 62:76, prije početka posljednje dionice.

Gosti su posljednju dionicu odigrali rutinski i tako došli do svoje pete pobjede u prvenstvu. Poslije ove utakmice Monaco se nalazi na trećoj poziciji.

Kikanović je odigrao novu sjajnu utakmicu. Proveo je nešto više od 27 minuta na parketu i za to vrijeme postigao je 20 poena, skupio osam skokova i upisao tri asistencije, dok je u domaćoj ekipi najbolji bio Hermannsson sa 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi