Sjajni Klopp: Kao da je cijeli grad bio u kaznenom prostoru
Foto: EPA

Nevjerovatna izjava trenera Redsa

Sjajni Klopp: Kao da je cijeli grad bio u kaznenom prostoru

M. Šljivak

Liverpool nije uspio da pobijedi četveroligaša Plymouth na Anfieldu u susretu 3. kola FA Kupa.

Redsi su odigrali meč bez golova (0:0), a u ovom meču su imali najmlađi tim u povijesti kluba. Prosjek godina je bio nešto preko 21.

Menadžer engleskog velikana Jurgen Klopp brani odluku o izvođenju mladog tima na teren.

"Možda bismo odigrali neriješeno i da je igrao prvi tim. To je vrlo moguće. Ovo je veliko iskustvo za ove mlade momke i znam da mogu bolje igrati", rekao je Kopp nakon meča.

Nije Nijemac bio previše uzbuđen zbog činjenice da njegov tim mora odigrati još jedan meč protiv istog rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije rezultat kojeg smo željeli, ali to je fudbal. Plymouth je zaslužio drugi meč. Sada ću po prvi put vidjeti ovaj grad. Ne znam koliko ljudi tamo živi, ali imao sam osjećaj da je kompletan grad bio u kaznenom prostoru", istakao je Klopp.

Liverpool je tako za razliku od ostalih timova iz vrha Premiershipa sebi zakazao utakmicu više u veoma gustom rasporedu u Engleskoj.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi