Sjajni Kolašinac: 41 dodir sa loptom, tačnost dodavanja 100%

Za 20 minuta na poziciji zadnjeg veznog

Sjajni Kolašinac: 41 dodir sa loptom, tačnost dodavanja 100%

Povredama desetkovani Schalke sinoć je na svojoj Veltins-Areni poražen od Chelseaja sa 0:3 u okviru 3. kola Lige prvaka. 

Tako je nakon dvije uvodne pobjede tim iz Gelzenkirhena upisao prvi poraz u ovosezonskom izdanju najjprestižnijeg evropskoga takmičenja, ali je zadržao izgledne šanse za plasman u naredni krug.

Kada je u 69. minuti londonski sastav stigao do vodstva od 0:2, drugim golom Fernanda Torresa, u 71. minuti, čineći dvostruku izmjenu, reagovao je trener domaćeg sastava Jens Keller. U igru su ušli potencijalni bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je zamijenio Jones, te Szalai umjesto Boatenga.

Tokom prošle sezone Keller je Kolašinca uglavnom koristio na pozicijama lijevog beka i stopera, a ovoga puta potencijalni Zmaj odigrao je posljednjih dvadeset minuta utakmice na mjestu zadnje veznog uz poprilično impresivan učinak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tokom vremena koje je proveo na travnjaku Kolašinac je imao 41 dodir sa loptom, te stoprocentnu tačnost u predaji lopte, što znači da niti jedno dodavanje mladog fudbalera nije završio nigdje drugo osim u nogama njegovih saigrača.

Na ovaj način talentovani fudbaler Schalkea za kojeg još uvijek N/FSBiH čeka potvrdu FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva dokazao je da se zaista radi o univerzalncu, koji bez problema može igrati na nekoliko pozicija u timu, dosta uspješno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.