Sjajni Kuzmić nedovoljan Joventutu protiv Valladolida

Double-double Kuzmića

Sjajni Kuzmić nedovoljan Joventutu protiv Valladolida

Midhat Šljivak

Ognjen Kuzmić, pružio je još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Joventuta. Njegov tim je večeras u 20. kolu ACB lige poražen na gostovanju kod Valladolida 69:67.

Joventutu je pripalo prvih deset minuta igre 23:18, da bi na poluvremenu imali tri poena prednosti 39:36. Ipak, loša treća dionica je presudila u ovom susretu. Valladolid je dobio treći period 22:12, pa je domaći tim u završnih deset minuta ušao vodstvom 58:51.

Ipak, Joventut je zaigrao bolje u osljednjoj dionici. U povratku je briljirao Kuzmić, ali je ipak Valladolid trojkom Montaneza stigao do pobjede u ovom susretu.

Nedžad Sinanović se nije naigrao u ovom susretu, te je meč završio bez učinka. Sa druge strane u dresu Joventuta briljirao je Ognjen Kuzmić koji je imao double-double učinak od 18 poena i 14 skokova, no to nije bilo dovoljno Joventutu u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.