Sjajni preokret Leicestera protiv Aston Ville

Mahrez nastavio sa čudesnim igrama

Sjajni preokret Leicestera protiv Aston Ville

S. Bošković

Leicester i Aston Villa bili su raspucani, te su ukupno postigli pet pogotka, a domaćini su okrenuli veliki zaostatak.

Susret je završio pobjedom Leicestera rezultatom 3:2. Bolje su gosti otvorili susret, imali su prilika i to im se isplatilo nakon 40 minuta igre kad ih je u vodstvo doveo Jack Grealish. Namjestio je loptu na vrhu šesnaesterca i poslao je u mrežu.

Lisice bolje otvaraju drugi dio, ali prilike nisu pretvorili u pogodak i uslijedila je kazna. Gil je sa vrha šesnaesterca savršeno poslao loptu pokraj lijeve stative.

Ipak, Richie De Laet smanjuje rezultat nezaustavljivim udarcem, a izjednačenje ekipi Claudia Ranierija donio je Vardy, kojem je sjajno asistirao Drinkwater. 

Za potpuni preokret pobrinuo se Dyer, koji je na asistenciju fenomenalnog Mahreza, poslao loptu glavom u donji desni kut.

Leicester je i dalje bez poraza, sa 11 bodova iz pet susreta, dok je Aston Villa ostala na četiri boda.

Engleska premier liga, peto kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Aston Villa 3:2 (De Laet 72', Vardy 82', Dyer 89', / Grealish 39', Gil 63'

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.