Sjajni Quincy Promes srušio CSKA u gradskom derbiju

Visoka pobjeda Spartaka

Sjajni Quincy Promes srušio CSKA u gradskom derbiju

Danas je na Otkrytiye Areni odigran veliki moskovski derbi u kojem je Spartak savladao CSKA sa visokih 3:0.

Već od starta utakmice bilo je jasno da su domaći fudbaleri bili raspoloženiji za igru. Quincy Promes je u 10. minuti na lucidan način pogodio za vodstvo Spartaka od 1:0, a taj rezultat je bio aktuelan sve do 61. minute.

Promes je nakon jednog sata igre svojim drugim golom na utakmici doveo Spartak u sigurnu prednost, da bi u osmoj minuti nadoknade rezervista Pašalić pogodio za konačnih 3:0.

Spartak je ovom pobjedom izbio na drugo mjesto na tabeli Premier lige sa 37 bodova, ali i jednom utakmicom više u odnosu na prvoplasirani Lokomotiv (42) i trećeplasirani Zenit (36). CSKA zauzima peto mjesto sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi