Moskovljani mole navijače da se suzdrže od izazivanja incidenata
U Mariboru rakete, u Moskvi baklje i sporne parole. Navijači Spartaka su već skupo koštali klub.

Spartaku je dosta plaćanja kazni

Moskovljani mole navijače da se suzdrže od izazivanja incidenata

Aktuelni prvak Rusije, moskovski Spartak, će u srijedu na Anfieldu odigrati važan susret grupne faze Lige prvaka protiv Liverpoola.

Ove dvije ekipe će odigrati susret posljednje runde u okviru Grupe E, a osim rezultata i dešavanja na terenu, čelnici ruskog kluba su zabrinuti i radi onoga što bi se moglo dešavati na tribinama.

Spartak se, naime, ove sezone već našao na meti sankcija UEFA-e zbog ponašanja navijača ovog kluba na utakicama Lige prvaka.

U prvom duelu sa Liverpoolom na Otkritie Areni, navijači Spartaka su koristili pihrotehnička sredstva, ali su tokom utakmice istakli i transparent sa porukom "UEFA Mafia". Svoj "performans" su tada "začinili" blokiranjem izlaza na stadionu i pjevanjem uvredljivih pjesama.

Da stvari budu gore po čelnike Spartaka, navijači ruskog kluba su samo dvije sedmice prije toga tokom susreta sa Mariborom na Ljudskom vrtu ispalili signalu raketu koja je pala blizu glavnog sudije Aytekina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zbog ovih incidenata Spartak je kažnjen sa nešto više od 30.000 eura, a čini se da je čelnicima kluba bilo dosta plaćanja kazni, pa su sada odlučili apelovati na svoje navijače.

"Ne nasjedajte na provokacije i ne ulazite u konflikte sa lokalnim stanovništvom, navijačima i policijom. Molimo vas da se uzdržite od bilo kakvih nezakonitih radnji na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući sportska borilišta i rute koje će koristiti navijači", stoji u apelu koji su iz Spartaka uputili svojim navijačima pred susret na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi