Sjajni Reus s tri gola riješio Eintracht

Borussiji derbi

Sjajni Reus s tri gola riješio Eintracht

Edmir Škorić

U derbiju 22. kola njemačke Bundeslige dortmundska Borussija je s 3:0 savladala Eintracht iz Frankfurta.

Zapravo, mogli bismo to okarakterisati kao pobjedu Marca Reusa, koji je postigao sva tri gola u pobjedi Milionera.

 

Reus je u prvih 10-ak minuta triput došao u priliku da zatrese gostujuću mrežu, ali dvaput je to učinio. U osmoj minuti nakon upošljavanja Goetzea, zatim minutu kasnije nakon što ga je Hummels proigrao.

 

Nakon pola sata igre Schieber je isključen kod domaćih i to igrač koji je zaigrao umjesto Lewandowskog, najboljeg strijelca Borussije, koji je suspendovan na tri utakmice. I sa igračem manje domaći su sigurni.

 

U 65. minuti Goetze je odlično zadržao loptu, poslao povratnu za Reusa, koji silovitim udarcem pogađa za konačnih 3:0. Treba kazati da je Japanac Inui isključen kod gostiju u 74. minuti.

 

Borussia je sada ponovo ispred Bayera s 42 boda, ali sa čak 15 bodova zaostatka za Bayernom. Eintracht sa 37 bodova ostaje na četvrtoj poziciji.

 

Bundesliga, 22. kolo:

Borussia (D) - Eintracht Fr. 3:0 (Reus 8, 9, 65) 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 


Reus vs Frankfurt by Samu21213
Doblete de Reus by Samu21213
Reus hat trick by Samu21213
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.