Sjajni srbijanski šuter prekinuo karijeru

Zbog niza povreda

Sjajni srbijanski šuter prekinuo karijeru

Sjajni srbijanski šuter Uroš Tripković izjavio je da će u svojoj 28. godini napustiti košarku, zbog niza povreda koje su ga zadesile prethodnih sezona. 

"Zdravlje mi je trenutno najvažnije, zbog toga sam odlučio da završim profesionalnu karijeru i bilo bi veoma rizično da se ponovno vratim na parket. Imam dvoje djece i želim se posvetiti samo njima", izjavio je Tripković.

Podsjećanja radi, Tripković je u svojoj karijeri  igrao za Partizan, u kojem je i počeo karijeru, Juventud, Unicaju, Valladolid, Fenerbahce i Cremonu.

U karijeri je tri puta bio šampion ABA lige s Partizanom, sedam puta šampion Srbije i prvak Turske s Fenerbahceom prije dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti