Sjajni Wright nedovoljan Spartaku

Odlična partija Wrighta

Sjajni Wright nedovoljan Spartaku

Midhat Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Zack Wright pružio je sjajnu partiju za Spartak u 1. kolu grupe K Eurocupa, no njegov tim je poražen od Lokomotive Kuban rezultatom 84:70.

Presudnu ulogu u ovoj utakmicu imala je prva četvrtina. Kuban je razbio svoje domaćine u ovom dijelu igre 26:10, te su mirnom igrom u nastavku stigli do pobjede.

Na poluvremenu su gosti imali jedanaest razlike 44:33, a nakon 30 minuta igre bilo je minus osam 60:52. Lokomotiv je u posljednjoj dionici povećao prednost na konačnih 14 poena prednosti 84:70.

Zack Wright je u poraženom timu ubacio 16 poena, te je imao pet skokova i tri asistencije, a Mavrokefalides je bio najefikasniji sa 20 poena. Derrick Brown je ubacio 21 poen u pobjedničkom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.