Sjajno izdanje Vrabca u dresu Triera

Protiv Okapi Aalstara

Sjajno izdanje Vrabca u dresu Triera

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Adin Vrabac odigrao je jučer dobru utakmicu u dresu njemačkog Triera.

Vrabac je imao poprilično uspješan nastup u redovima njemačkog bundesligaša. Njegova momčad slavila je u prijateljskom susretu protiv belgijskog Okapi Aalstara rezultatom 82:75.

Belgijanci su vodili nakon prve dionice sa 31:14, no u naredne dvije četvrtine su gosti sjajno odigrali, pa su stekli prednost od 64:59, koju su kasnije uspjeli da povećaju.

Vrabac je za 26 minuta provedenih na parketu ubacio 12 poena, imao je još četiri skoka i tri asistencije. Iz igre je šutirao tri od osam, pogodio je jednu trojku iz jednog pokušaja, te je imao 3/9 sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u Trieru je bio Jermaine Bucknor sa 17 poena, dok je za Aalstar Taylor Braun ubacio 23 poena. Ovo je Vrabcu bila druga utakmica u dresu Triera. Debitovao je šestog septembra u pobjedi 76:66 nad Sodertalye Kingsima. 

Prijateljska utakmica:
Okapi Aalstar - Trier 75:82 (31:14, 20:26, 8:24, 16:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.