Sjani Omeyer zaustavio Hrvate, Francuska u finalu!

Rukometni turnir u Londonu

Sjani Omeyer zaustavio Hrvate, Francuska u finalu!

Edmir Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu od Francuske.

U pohodu na zlato, Hrvate su zaustavili Francuzi i njihov sjajni golman Omeyer sa 19 odbrana. Francuzi bolje otvaraju utakmicu, preko Guigoua i Abala stižu do 2:0 vodstva, a onda i Karabatić pogađa. Goluža je pozvao  time-out, očito je bilo da nešto ne štima u igri Hrvatske.

 

Tek u šestoj minuti Gojun pogađa mrežu Francuza, ali Francuzi ne posustaju. Do odlaska na odmor uspjeli su Kauboji da se vrate, pa prednost Francuza od 12:10 i nije bila tako strašna, barem ne kada se sagleda igra i jednih i drugih u prvih pola sata.

 

Ni u nastavku se nije puno toga promijenilo. Francuzi su držali prednost, a u 48. minuti imali su plus tri. Na toj razdaljini su i ostali do kraja. Francuska je slavila sa 25:22. 

 

Najefikasniji igrači Francuske bili su Narcisse i Abalo sa po četiri gola, no prvo ime bio je već spomenuti Omeyer sa 19 odbrana. Kod Hrvastke najefikasniji bio je Horvat sa 6, dok je Lacković postigao četiri gola.

 

U finalu će Francuska igrati protiv Švedske, dok će se za treću poziciju i brončanu medalju boriti Hrvatska i Mađarska.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.