Sječa trenera u Brazilu

Sječa trenera u Brazilu

Još dva trenera iz vodećih brazilskih klubova smijenjena su u zadnja dva dana te je ukupan broj smijenjenih trenera u brazilskoj ligi narastao na 26, za manje od pola prvenstva.

Desetoplasirani klub Vitoria smijenio je trenera Paula Cesara Carpeggianija u ponedjeljak nakon samo četiri mjeseca zbog neriješenog rezultata u utakmici na domaćem terenu sa zadnjim klubom na tabeli Fluminenseom.

Vitoria je počela prvenstvo dobro i bila je među prva četiri kluba u prvih 12 utakmica, ali joj je tada forma počela opadati i u zadnjih osam utakmica ostvarila je samo jednu pobjedu.

Trener Botafoga Ney Franco, koji ih je spasio od ispadanja u drugu ligu prošle godine, smijenjen je nakon 13 mjeseci vodenja kluba koji je 15. u prvenstvu. Botafogo je izgubio na domaćem terenu 1:0 od Atletico Paranaense u subotu.

Od 20 klubova koji su u gornjem dijelu tabele samo ih osam nije promijenilo trenera od početka prvenstva u maju.

Ukupno je 14 trenera izgubilo posao nakon 18 kola, a Paranaense i Sport Recife su promijenili svaki po dva trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije