"Sjećam se, prije te utakmice Mourinho je rekao da ga nikada ne može dobiti tim koji je trenirao"

Samuel Eto'o o svom periodu u Interu

"Sjećam se, prije te utakmice Mourinho je rekao da ga nikada ne može dobiti tim koji je trenirao"

E. Škorić

Kamerunski napadač Samuel Eto'o tvrdi da je "Interista do smrti" i opisao je kako je došlo do transfera u ovaj klub.

Eto'o je iz Barcelone u ljeto 2009. godine došao u Inter kao dio razmjene sa Zlatanom Ibrahimovićem, pa je 2010. godine osvojio trostruku krunu s Nerazzurrima koje je tada s klupe predvodio Jose Mourinho.

„Ako ste Interista jednom, onda ćete umrijeti kao Interista. Tako je to", rekao je Kamerunac za Gazzetta dello Sport.

"Mourinho me na jednostavan način uvjerio da dođem u Inter. Poslao mi je ders s brojem 9 i napisao 'tvoj je, čeka te'. Nisam imao puno dilema", veli Eto'o.

No, plata koja mu je ponuđena u Interu nije ga pretjerano oduševila, ali je on potezom sve ostale oduševio.

"Bila je velika razlika između plate koju nudi Inter i onoga što sam tražio, tako da sam zadivio sve za stolom. Rekao sam im: Pretvorimo dio koji nedostaje u ekipne bonuse ako osvojimop Ligu prvaka u rou od dvije godine. Devet mjeseci kasnije smo bili prvaci".

Tvrdi da mu je Maro Materazzi slao poruku prije nego je došao u Inter.

"Materazzi mi je tada poslao poruku govoreći: 'Ako dođeš u Inter, pobijedit ćemo sve'. Nisam imao njegov broj u svom imeniku, pa sam pitao Demetrija Albertinija: 'Je li tvoj?' Doista je bio Marcov. Takvo što mi se nije nikada dogodilo u karijeri, a ta poruka je imala veliku težinu u mojoj odluci i tu se rodilo prijateljstvo. Predsjednik Moratti me nazvao ubrzo nakon toga i na savršenom francuskom mi je rekao: 'Eto'o, vjeruj mi, odlično ćeš se provesti u Interu, osjećat ćeš se kao kod kuće'", opisao je Kamerunac dane kada je trebao da pređe u Inter.

Onda se osvrnuo na okršaj sa Chelseajem u Ligi prvaka.

"Uvijek ću se sjetiti dvije stvari te noći u Londonu protiv Chelseaja. Mourinhov govor pred utakmicu: 'Nijedan tim za kojeg sam trenirao ne može me pobijediti'. Na teren smo ušli s drugačijom odlučnošću. Nismo igrali za sebe već za svog trenera".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ističe da je i sam imao motivacioni govor pred finale Lige prvaka protiv Bayerna.

"Moj govor za finale nije bio dug. Rekao sam da se ne igra finaće već se osvaja. Umremo na terenu i donesemo pehar u Milano ili umremo jer se ne vraćamo u Milano. Stoga, vratimo se i to s peharom u rukama".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti