"Sjećam se Suarezovog poteza kad je tek došao, pomislim, pa ovaj nije baš svoj"

Jamie Carragher u svojoj kolumni za Telegraph

"Sjećam se Suarezovog poteza kad je tek došao, pomislim, pa ovaj nije baš svoj"

Edmir Škorić

Jamie Carragher, bivši kapiten i proslavljeni defanzivac Liverpoola, prisjetio se dolaska Luisa Suareza na Anfield.

Suarez je stigao iz Ajaxa i postao je jedan od omiljenih igrača u Liverpoolu, pošto je postigao 82 gola na 133 meča. Redsi su ga 2014. godine prodali Barceloni, a Carragher je urazgovoru za Telegraph naglasio nevjerovatan temperament Urugvajca.

"Sjećam se kad je došao 2011. godine. Udario me na treningu u Melwoodu. Pomislio sam: 'Pa ovaj momak je malo drugačiji, nije baš svoj'. Volio sam ga, ali i ja sam njega udarao", rekao je Carragher, pa počeo da hvali sjajnog napadača.

"Ali njegove kvalitete nisu bile upitne. On je prelako prišao svakoj utakmici i nije bitno da li je to zatvorenog tipa ili pred 45.000 ljudi na Anfieldu. Ako nije s prvim timom, onda će otići da radi s rezervama, a ne u bazen ili teretanu. Trebalo bi da mu pukne neka kost da propusti meč, a i tada bi uvjeravao doktora da je dobro i da može igrati. Ko ne bi volio takvog napadača?", poručuje Carragher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi