Sjećanje na 1989. i sjajnu generaciju
Vođa sjajne tuzlanske ekipe: Razija Mujanović

Obilježavanja jubileja u Tuzli

Sjećanje na 1989. i sjajnu generaciju

U subotu će u Tuzli biti odigrana revijalna košarkaška utakmica između bivših igračica Jedinstva Aide i Reprezentacije BiH, a koja će imati za cilj obilježavanje 20 godina od kada je ovaj tuzlanski kolektiv pokorio košarkašku Evropu.

Mara Lakić, Jadranka Savić, Naida Hot, Stojanka Došić, Tima Džebo, Razija Mujanović... 1989. godine Evropu su ostavile bez daha i na superioran način stigle su do naslova prvaka.

Povodom ovog vrijednog jubileja, Enes Mujkić, Premijer Tuzlanske županije,  predsjednik Skupštine TŽ-a Amir Fazlić i županijska ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić upriličili su prijem za predstavnike Organizacijskog odbora.

Mara Lakić, koja je u to vrijeme bila kapetan ŽKK Jedinstvo Aida, uputila je riječi zahvalnosti svima koji su podržali organizaciju ove manifestacije, istakavši da je podrška bila iznad svih očekivanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.