Sjećanje na legendarnog Huku
FOTO: Vidiportal.ba

Prošlo je 12 godina, ali je ostao svima u srcu

Sjećanje na legendarnog Huku

Prije 12 godina u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak poginuo je legendarni fudbaler Slobode Mustafa Hukić.

Povodom toga je danas odata počast asu bh. i tuzlanskog fudbala uz prisustvo njegove porodice, mnogobrojne rodbine i prijetalje, kao i delegacije Sportskog društva Sloboda koju je predvodio generalni sekretar Emin Suljetović, uz Zdenka Jurića, direktora FK Sloboda.

Mustafa Hukić poznatiji kao Huka rođen je 6. februara 1951. u Tuzli i za Slobodu je igrao od 1969. do 1978. Bili su to zlatni dani Slobode kad je osvojeno treće mjesto u prvenstvu SFRJ, a Huka je postao jedna od najboljih i najpopularnijih igrača, ali je na žalost uprkos tome što je bio velemajstor odigrao samo 5 utakmica za jugoslovenski A tim.

Od 1978. do 1981. igrao je u Osijeku, zatim je kraće vrijeme bio u San Joseu u SAD poslije čega je po dvije godine igrao za tursku Adanu Demirspor i ponovo Slobodu gdje je završio karijeru 1985. Potom je krenuo u trenerske vode da podijeli veliko znanje pa je vodio Slobodu od 1994. do 1999. i u isto vrijeme je bio selektor B reprezentacije BIH i asistent u A timu Fuadu Muzuroviću i to prvom sastavu od osamostaljenja naše zemlje. Na tim položajima ga je je zadesila tragedija u kojoj je izgubio život u tek 48. godini života. Mustafa Hukić do danas ostaje najbolji igrač u istoriji Slobode i jedan od najvećih kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti