Sjećate li se Denilsona? Nekad je bio najskuplji na svijetu, a danas...

Legendarni Brazilac

Sjećate li se Denilsona? Nekad je bio najskuplji na svijetu, a danas...

Admin Čaušević

Denilson de Oliveria Araujo se oprostio od fudbala 2010. godine, od tada su rijetki čuli za njega. 

Legendarni Brazilac je 1998. godine nakon odličnih igara na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postao najskuplji fudbaler na svijetu.

Tada je odlični dribler prešao iz San Paola u Betis za 63 milijarde lira, odnosno 31.5 miliona eura, prije toga niti jedan klub nije potrošio toliki novac na nekog fudbalera.

Potpisao je tada 12-godišnji ugovor sa klauzulom od 750 milijardi lira, a plata mu je iznosila šest milijardi lira i tada je bio najplaćeniji igrač svijeta.

Međutim odlazak u Španiju se ispostavio kako potpuni promašaj, postigao je svega pet golova u dvije sezone nakon čega je posuđen Flamengu.

A šta danas radi Denilson? Snima reklame za građevinski materijal tokom Copa Americe koja se održava u Brazilu.

Prema pisanju Marce Denilson je snimio reklamu za jednu od najuspješnijih južnoameričkih firmi te se nalazi u sjajnoj formi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi