Sjedište regionalne rukometne lige u Zagrebu

Na današnjem sastanku odlučeno

Sjedište regionalne rukometne lige u Zagrebu

O. Lekić

Danas je u Zagrebu održan drugi inicijativni sastanak za osnivanje regionalne rukometne lige, a na sastanku su bili predstavnici šest zemalja (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Srbija), dok su Austrija i Mađarska opravdano bili osutni ali su podržali inicijativu.

U cilju razvoja rukometa na ovim prostorima osnovt će se SEHA (South Europe Handball Association), koju će činiti navedene zemlje, a čije će sjedište biti u Zagrebu. SEHA će organizirati regionalno takmičenje.

Na današnjem sastanku dogovreno je da regionalna liga koja će nositi ime S-liga (Erste grupa je generalni sponzor) starta od sezone 2011/2012, a do početka iste biće doneseni svi potrebi akti za osnivanje zakmičenja.

Liga će brojati maksimalno 16 klubova, uu nacionalna prvenstva klubovi koji igraju u regionalnom takmičenju, uključivat će se u završnici, a važno je istači da su EHF i IHF dali punu podrđku ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.