Sjevernoj Irskoj se sve vratilo: Slavili s 2:1, a Španci imali 43 udarca i 22 kornera!

To je nogomet

Sjevernoj Irskoj se sve vratilo: Slavili s 2:1, a Španci imali 43 udarca i 22 kornera!

Edmir Škorić

Čudo se dogodilo večeras u Albacete, jer kako drugačije opisati pobjedu U-21 reprezentacije Sjeverne Irske nad domaćom Španijom (2:1).

Da je neko Sjevernoj Irskoj pred početak meča rekao da će izgubiti s minimalnih 1:0, vjerovatno bi ga proglasili ludim, ali nogomet je, eto, takav.

Španci su bili veliki, ma ogromni favoriti u ovom duelu, sve je slutilo na golijadu i uvjerljivu pobjedu mladih igrača Furije, ali rezultat je - 1:2. Tek u 92. minuti Mir je smanjio na 2:1, ali više od toga Španci nisu mogli.

Lavery u 4. i Donnelly u 8. minuti bili su strijelci za nezapamćenu pobjedu Sjeverne Irske.

I onda pogledamo statistiku. Posjed lopte skoro 70 posto na strani Španije, 43:3 je bilo u udarcima, 22-0 u kornerima... Ali ko te pita, Sjeverna Irska slavi, kao da im se vratilo za ono što se seniorima desilo u meču protiv BiH u Belfastu, kada su pored velike dominacije poraženi s 2:1.

Španija je tako poražena prvi put nakon sedam pobjeda, a Sjeverna Irska sada s 14 bodova dolazi na treće mjesto i ima priliku da se bori za baraž. Ispred sebe ima Slovačku koja ima bod više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi