Škahić oduševio češke stručnjake

Škahić oduševio češke stručnjake

Teme:

Jedan od najtalentiranijih igrača sa područja Tuzlanskog kantona, Ibrahim Škahić, oduševio je u pripremnim susretima trenera svoje nove ekipe, Karela Krulu.

Iako još junior, Škahić od prvog dana trenira sa seniorskim timom Karvine gdje će i igrati u narednih šest mjeseci. Za SportSport.ba Škahić je govorio o svom novom klubu, početcima igračke karijere, bivšim klubovima i trenerima koju su najviše doprinijeli njegovog nogometnom napredku.

"Sigurno da sam zadovoljan odabirom nove sredine, radi se o dobro organizovanom klubu koji u ovoj sezni ima visoke ambicije, to jest plasman u najelitniji rang takmičenja. U Češkoj sam dobio priliku da ostvarim dalji napredak, ni sam nisam mogao da vjerujem kada sam vidio kakve uvjete za treniranje ima ovaj klub, što je daleko bolje od uvjeta u kojim rade čak i naši premijerligaški klubovi", kazao je Škahić na početku razgovora za naš portal, nastavivši:

"U početku mi se teško bilo naviknuti na stil i način treniranja koji se razlikuje od onog koji sam imao u dosadašnjim klubovima ali tu sam poteškoću s vremenom premostio". Na na pitanje koje su razlike između nogometa koji se igra u drugom stepenu Češke u odnosu na onaj u kojem je do sad igrao Škahić je odgovorio: "Ovdje se igra daleko brži i čvršći fudbal, traži se dosta duel igre i igrači su dosta spremniji i fizički jači nego što je to slučaj u Prvoj ligi Federacije BiH".

Na kraju našeg razgovora dosadašnji defanzivac Omladinca i Gradine se osvrnuo na svoja dva bivša kluba te na trenere koji su ga do sada trenirali: "Gradini sam najviše zahvlan, tu sam načinio svoje prve nogometne korake, tu sam naučio osnove igranja i tu sam ostvario najveći napredak. Za Gradinu sam po prvi put nastupio sa seniorima iako sam bio još kadet, na kraju smo se razišli na jedan neobičan način ali život ide dalje. Nakon toga uslijedio je poziv iz Omladinca koji jednostavno nisam mogao odbiti, iako sam još bio junior omogućili su mi da treniram i nastupam za seniore. Žao mi je što sam se u tom klubu zadržao samo 6 mjeseci ali ponudu iz Češke nisam mogao odbiti. Do sada sam radio sa mnogo trenera ali ipak se ističu imena Nedžada Bajrovića koji me trenirao u omladinskim kategorijama a zatim i u seniorima, zatim Vehbija Husić, kod koga sam debitovao za seniore, a tu su i Samir Adanlić i Nermin Džanić, koji sa dosta uspjeha vode Gradinu ka Premijer ligi."

Ibrahim Škahić, iako je slovio za jednog od najvećih talenata na području Tuzlanskog kantona još nije dobio poziv od selektora za zvanične utakmice reprezentacije, a da li će nastupi u Češkoj Karvini doprinijeti pozivu ostaje da vidimo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.