Skakavci u derbiju bolji od Luzerna, pogodak Salatića

Super liga Švicarske

Skakavci u derbiju bolji od Luzerna, pogodak Salatića

Odlična igra i trijumf Grasshoppersa koji je u proljetni dio sezone ušao bez Izeta Hajrovića i Milana Vilotića. 

U velikom derbiju 19. kola Super lige tim Michaela Skibbea porazio je u gostima do ovog kola drugoplasirani Luzern rezultatom 3:1.

Poveli su Skakavci već nakon devet minuta igre, a strijelac je bio Gashi. Četiri minuta kasnije uslijedio je novi šok za domaće navijače, a za 2:0 pogodio je Lang.

Potpuni brodolom Luzerna potvrdio je kapiten Grasshoppersa Veroljub Salatić. Švicarac naših korijena strijelac je bio u 74. minutu.

Poraz je tri minuta kasnije ublažio Rengli. Sead Hajrović ušao je u finipu utakmice u pobjedničkom timu, što je bio njegov službeni debi u dresu kluba iz Zuricha.

U drugom susretu igranom danas Basel je očekivano porazio otpisanu Lauseanneu rezultatom 3:1. Mevlja je autogolom u desetom minutu goste doveo u vodstvo, ali je stvari na početak vratio Feindouno u šestom minutu nastavka.

Frei je u 68. minutu bio strijelac za 1:2, a trijumf lidera potvrdio je Degen u sudijskoj nadoknadi vremena. Mladi Admir Seferagić, velika nada Basela danas je konkurisao za tim, ali je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Grasshoppers je drugoplasirani na tabeli sa 33 boda, tri manje od lidera Basela.

Super liga Švicarske, 18. kolo:

Luzern - Grasshoppers 1:3 (Rengli 77./Gashi 9., Lang 13., Salatić 74.)

Lausanne - Basel 1:3 (Fiendouno 51./Mevlja - ag 10., Frei 68., Degen 92.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti