Skandal na pomolu: Namješten meč u Primeri?
Foto: EPA

Sumnjiva utakmica iz prošlog kola

Skandal na pomolu: Namješten meč u Primeri?

Odavno nije tajna da se širom Evrope namještaju utakmice, ali se uvijek stidljivo govori o mutnim radnjama u najjačim ligama.

Ipak, da ni tamo nije sve čisto potvrđuje izjava predsjednika Primere Javiera Tebesa, koji je poručio da je liga pokrenula istragu zbog sumnje da je prošlosedmični meč Rayo Vallecana i Real Sociedada namješten.

Sociedad je savladao Rayo rezultatom 2:1, a tokom utakmice su zabilježene 'nenormalne' uplate na kladionicama, dok se čak govori i o svađi među fudbalerima u svlačionici za vrijeme poluvremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo je ovim porazom ostao na 19. mjestu sa 35 bodova i u posljednjem kolu će mu trebati pobjeda nad Levanteom i da mu se poklope rezultati ostalih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi