Skandal u Brazilu: Baptista i Chris dogovarali ishod meča

Digla se velika prašina

Skandal u Brazilu: Baptista i Chris dogovarali ishod meča

Mnogo se prašine podiglo u Brazilu nakon utakmice novog prvaka Cruzeira i davljenika Vasco da Game. 

Cruzeiro je doputovao bez prvog golmana, dva stopera i bez dva napadača, od kojih je jedan najbolji strijelac kluba, Borges. Ne bi to ni bilo toliko strašno, da najbolji defanzivac Dede nije odbio igrati jer je bivši član Vasca i nije želi igrati utakmicu koja Vasco može izbaciti u 2. ligu.

Međutim, aktualna je bila još jedna teorija zavjere. Cruzeiro je odavno kao svoju prvu želju za sljedeću sezonu naveo najtalentovanijeg igrača Vasca, 21-godišnjeg ofanzivnog veznjaka Marlonea.

Dovoljno da se pojave priče da će Cruzeiro pustiti utakmicu, odnosno da se neće pretjerano truditi, da se ne bi zamjerili klubu s kojim su poslovali i planiraju poslovati i dalje.

Prašina se posebno podigla kada je tv kamera zabilježila dijalog Julia Baptiste i Chrisa prilikom kojeg je vezni igrač Cruzeira (Baptista) defanzivcu Vasca kazao: „Zašto ne postignete i treći gol?“

"Baptista i ja smo imali kratak razgovor, obzirom da smo dugogodišnji prijatelji. U šali sam tražio da se malo opuste, a on mi je ozbiljnijim tonom odbrusio da se potrudimo i postignemo treći pogodak. Ništa nam Cruzeiro nije poklonio, namučili smo se za pobjedu,“ kazao je Chris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti