Skandal u El Clasicu, sudija Devis u centru pažnje

La Liga otvorila istragu

Skandal u El Clasicu, sudija Devis u centru pažnje

Edmir Škorić

Španski mediji objavili su kako je pomoćni sudija Pau Norbert Cebrian Devis u centru skandala.

Dotični je bio pomoćni sudija na nedavnom El Clasicu u kojem su Barca i Real Madrid podijelili bodove (1:1).

Devis je navodno uhvaćen kako u više navrata razgovara s igračima Barcelone u tunelu i to ne na onaj klasični način, već da je, piše Marca, djelovalo kao da su se susreli stari prijatelji.

Upravo su iz Real Madrida prije utakmice tražili da Devis ne bude delegiran, ali on je svejedno obnašao dužnost pomoćnog sudije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La liga pokreće vlastitu istragu, mada se Real Madrid nije žalio na Devisa.Iako ga se krivi da je bio "službeno lice koje previše razgovara s igračima Barce", ne postoje dokazi kako je na bilo koji način pomogao Barceloni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi