Skandal u Hrvatskoj: Istra i Lokomotiva namještali utakmice

Tvrdi FederBet

Skandal u Hrvatskoj: Istra i Lokomotiva namještali utakmice

Savez najutjecajnijih evropskih kladionica FederBet optužio je hrvatske prvoligaše Lokomotivu i Istru da su namještali utakmice na identičan način. 

Posljednjih pet susreta ova dva kluba uglavnom je završavalo preokretima, pa je tako epilog uglavnom bio da jedna ekipa vodi na poluvremenu, a druga dobija na kraju...

"Takve razlike ne mogu se opravdati povredama, suspenzijama igrača niti bilo čime sličnim. A neke su kladionice maknule taj par iz ponude... Velik je novac uložen na obje utakmice i teško je pronaći sportski razlog da se to opravda. Dakle, namjestili su utakmicu u aprilu, zaradili mnogo novca i ponovili priču. Po našem mišljenju, obje su utakmice sigurno namještene", piše u izvješću koje će dodatno uzburkati hrvatski nogometni prostor.

Inače, FederBet je kompanija koja prati visoke uloge na pojedine utakmice i upoređuje ih sa rezultatima, te takve mečeve prijavljuje nadležnim organima za dalju istragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti