Skaut New Orleans Hornetsa na košarkaškom kampu GEN 2012

1. jula 2012. godine u hotelu "Sunce" na Vlašiću

Skaut New Orleans Hornetsa na košarkaškom kampu GEN 2012

A. Haznadarević

Prvog jula će se u vlašičkom hotelu Sunce održati košarkaški kamp pod nazivom "GEN 2012", u organizaciji škole košarke GEN.

Specifičnost ovog kampa je ta što će se pored velikog broja ekipa i velikih košarkaških imena, na ovom kampu pojaviti i skaut NBA momčadi New Orlens Hornetsa, koji će imati zadatak da pronađe mlade košarkaše sa potencijalom za napredak i razvoj, te na koncu i nastup u ovoj momčadi koja igra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Dan Connely koji je gost košarkaškog kampa, pored pozicije Advance Scout New Orlenas Hornetsa 2011-2012, radio je i kao Graduate Assistant na Univerity of Memephis 2009-2011, zatim kao Director of Basketball Operations na Princeton University 2007-2009, te kao Director of Basketball Operations na Jacksonville University 2006-2007 i Head student Manager na Florida State University 2002-2006.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.