Skauti Juventusa gledali Džeku

Skauti Juventusa gledali Džeku

Kako se primiče ljetni prelazni rok, tako raste broj špekulacija i opipavanja terena za vrhunske igrače u Evropi i svijetu, koji bi mogli promijeniti klub.

Svakako jedan od najtraženijih, ako ne i najtraženiji evropski fudbaler u ovom trenutku je napadač Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Za njegove usluge ponovo se zainteresovao Juventus, odnosno Stara dama ponovo opipava teren.

Na sinoćnjoj utakmici između Wolfsburga i Fulhama nalazila su se dva skauta Juventusa, čiji je cilj bio Edin Džeko, javili su italijanski mediji. Juventus se nalazi u potrazi za vrhunskim napadačem, a Džeko ispunjava sve uslove i standarde najtrofejnije italijanske ekipe.

Osim toga, Juventus je jedan od rijetkih evropskih klubova koji je u mogućnosti platiti visoku odštetu u visini od 40 miliona eura, koliko za našeg napadača traži Wolfsburg.

Vijesti koje svakodnevno dolaze iz Italije, Španije, Engleske o tome kako brojni klubovi žele Džeku, pomalo su nam već dosadile. Međutim, s druge strane, lijepo je znati da je reprezentativac Bosne i Hercegovine glavna tema u vodećim evropskim klubovima i medijima.

Sve u svemu, pred nama je vreli ljetni prelazni rok...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.