Skauti putuju na megdan Magdeburgu

Kup EHF, 3. kolo

Skauti putuju na megdan Magdeburgu

Adnan Beganović

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog u subotu igraju prvu utakmicu 3. kola Kupa EHF-a protiv njemačkog Magdeburga, čije boje brani naš reprezentativac Damir Doborac.

Skauti kreću na put za Njemačku u petak rano ujutro do Zagreba odakle će do Berlina putovati avionom.

"Ovo nije put bez nade, iako smo svjesni protiv kakvog protivnika igramo. Magdeburg nije u samom vrhu njemačkog rukometa, trenutno zauzimaju 6. mjesto, ali su iznimno jaka momčad. Na mojim momcima je da odigraju prije svega utakmicu u kojoj će svaki pojedinac dati svoj maksimum. Svaki rezultat koji će nam dati šansu da možemo učiniti čudo u revanšu u Ljubuškom bit će zadovoljavajući", izjavio je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Utakmica se igra u 16 sati u dvorani u Dassau, zbog toga što je dvorana u Magdeburgu zauzeta u tom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.