Skauti u četvrtom kolu

Kup pobjednika kupova

Skauti u četvrtom kolu

Adnan Beganović

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog plasirali su se u 4. kolo Kupa pobjednika kupova. Naime, bh. predstavnik je nakon minimalnog trijumfa u Turskoj (29:28) večeras u Ljubuškom očitao lekciju rukometašima Izmira (31:23).

U sjajnoj atmosferi popularni Skauti su u svim elementima rukometne igre nadigrali goste iz Turske, pa su se na kraju sasvim zasluženo plasirali u 4. kolo Kupa pobjednika kupova.

Izabranici Silvija Ivandija od samog početka gostima su pokazali ko je gazda na terenu, a na odmor su otišli sa pet golova prednosti (16:11) i tada je već bilo jasno da će Bosna i Hercegovina i u narednoj fazi ovog rukometnog takmičenja imati svog predstavnika.

Pametnom igrom Skauti su u drugom dijelu održavali prednost, koju su do kraja uspjeli i povisiti na velikih plus osam.

Redakcija SportSport.ba čestita Skautima na prolazu u 4. kolo Kupa pobjednika kupova sa nadom da će Bosnu i Hercegovinu i u nastavku takmičenja prestavljati sa dosta uspjeha.

Kup pobjednika kupova, 3. kolo:

Izviđač - Izmir 31:23 (29:28)
- u zagradi je rezultat prvog susreta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.