Skibbe ili Salatić? Jedan mora otići!

Blick.ck:

Skibbe ili Salatić? Jedan mora otići!

Tek nakon šestog kola u novoj sezoni švicarske Super lige ekipa Grasshoppersa, koja se u prošloj sezoni do samog finiša borila za šampionsku titulu, upisala je prvu pobjedu.

Da stvari u timu u kojem igra i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić ne funkcionišu baš najbolje, bilo je jasno nakon prva tri kola. Tamošnji mediji krivca vide u lošim odnosima između trenera Michaela Skibbea i Veroljuba Salatića, kapitena ekipe koji se jedno vrijeme spominjao i kao potencijalni Zmaj.

"Trener kritikuje kapitena pred ekipom, a kapiten trenera preko medija. Ovo je meč u kojem samo jedan može pobijediti. Skibbeov ugovor završava 2016. godine, dok 29-godišnji veznjak sa Skakavcima ima ugovor do 2017.", piše Blick.ch, te dodaje:

"Jedno je jasno: Otkaz Skibbeu Grasshoppers bi koštao oko milion franaka, dok bi prodaja Salatića donijela zaradu od 3-4 miliona franaka. Recimo Young Boysi bi bili odlično rješenje. Uli Forte već odavno mašta o Salatiću".

"Pitanja je mnogo, ali odgovor je jedan, jedan od dvojice mora otići", objasnio je urednik jednog od najčitanijih švicarskih portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti