Pomoćni trener Čelika nakon pobjede

Skočibušić: Ova pobjeda će nam podići samopouzdanje

Nogometaši Čelika nakon skoro šest mjeseci ostvarili su pobjedu u Premijer ligi. 

Danas je na Bilinom polju u komšijskom derbiju Čelik, golom Harisa Dilavera, savladao Vitez 1:0 i tako se ponovo uključio u borbu za opstanak. Nakon utakmice zadovoljan igrom i rezultatom bio je i pomoćni trener Pavle Skočibušić, koji zbog nemogućnosti sjedenja na klupi Borisa Pavića, predvodi crno-crvene s klupe.

"Čestitam gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri, posebno ako se zna koliko je ovo bila važna utakmica. Mislim da smo danas stvorili više prilika za gol, te smo s tim pogotkom riješili današnju utakmicu. Bili smo bolji tačno za taj jedan gol i moram čestitati svojim igračima. Prošlu utakmicu protiv Mladosti falilo nam je agresivnosti, to smo danas poboljšali za 10 do 20 posto i samim time smo dobili  na agresiji i protoku u igri", ističe Skočibušić.

Ova pobjeda mnogo će značiti ekipi na samopouzdanju, te narednim utakmicama u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sam značaj ove utakmice ne treba nikakva motivacija, nama je svaka utakmica do kraja presudna i moramo ginuti protiv svakog protivnika. Ovo će mnogo značiti ekipi na podizanju samopouzdanja, očekivali smo u prošloj utakmici da pobjedimo, ali nismo. Ovo će nam sada posebno značiti jer za tri dana igramo u Banja Luci utakmicu protiv direktnog protivnika u borbi za opstanak. Vjerujem da ćemo u toj utakmici biti bolji nego danas, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je pomoćni trener Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi