Pomoćni trener Čelika nakon pobjede

Skočibušić: Zalaganjem i trkom danas smo zaslužili tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su zabilježili i treću vezanu pobjedu i tako se dodatno približili Vitezu i Metallegheu u borbi za opstanak.

Zeničani su danas rezultatom 1:0 pobijedili Široki Brijeg, golom Bojana Regoje nakon prekida.

Nakon utakmice pomoćni trener crno-crveni, Pavle Skočibušić bio je zadovoljan pobjedom svoje ekipe, te ostalim rezultatima u Ligi za opstanak.

"Zahvalio bi se kolegi Sabliću na fer i korektnoj igri, želim Širokom dosta sreće u Kupu BiH. Danas smo dobro otvorili utakmicu, postigli rani pogodak, dominirali na terenu. U drugom dijelu se nismo mislili povući, ali nas je Široki Brijeg prisilio da igramo malo više defanzivno. Imali smo i u tom periodu, dvije- tri prilike, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Mislim da su igrači današnjim zalaganjem i trkom zaslužili ova tri boda". ističe pomoćnik Borisa Pavića.

Čelik je proljetnom dijelu prvenstva bez poraza, a današnja pobjeda je treća u nizu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Išli su nam i drugi rezultati na ruku, prišli smo na dva boda razlike i sada je sve otvoreno. U svaku utakmicu idemo na pobjedu, Vitez je bio prekretnica, kada smo njih pobijedili onda je krenulo sve bolje. Mi igramo dosta kvalitetno u odnosu na stanje u kojem se nalazimo, imamo veliki pritisak opstanka u igri, publike i igrači su stabilni, daju i više od maksimuma i nadam se da ćemo na kraju ostvariti naš cilj", kazao je Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi